Bake bake bake!

Da er desember her! Og det vil si for meg tid for å BAKE! Jeg baker ikke så mye som jeg gjorde før.. Det har litt med tid, men og med at gubben klagde sånn på at han kom til å feit om jeg fortsatte.. Haha!

Så min første prøvelse i år var å lage krumkaker. Det har jeg aldri lagd før. Jeg var mest spent på rullingen av de. Men det gikk super lett! Så det å lage disse var moro! Jeg fikk bestilling av en vakker kollega! Er jo litt moro når andre vil ha kaker lagd av meg!
Slik så de ut!
df179b53-c27d-4b90-8b04-701c3879ca70
Så jeg ble meget fornøyd med de altså 🙂

Mannen ble litt furt fordi han ikke fikk mer enn en(men jeg skal jo ikke bake til han, litt Ole Brumm her?).. Hehe! Men han må vente på sin tur.. Skal lage mer av dette. Røren var veldig enkel å lage, det er å piske eggedosis, ha i smeltet avkjølt smør, så tar du hvetemel med en slikkepott og vender dette forsiktig inn, la den svelle i 15 min også tar du en t-skje med røre i varmt krumkakejern.
img_7234
img_7233

Oppskriften jeg bruke var fra Matprat. Veldig lett og enkel.

Så nå skal jeg lage ny runde av de, også må vi ha risboller, brune pinner, kokosmakroner, brente mandler og serinakaker. Serinakaker er det mest jeg som spiser, men de må jeg lage, det er etter min bestefar. Er ikke jul uten å lage dette. Rart at det skal ha så mye å si på julefølelsen, men den blir liksom ikke helt komplett uten å ha lagd de. Da jeg var yngre, så var det min «oppgave» jeg lagde alltid disse til bestefar.

Nå skal jeg utforske pakke kalendren fra mannen min! Ja jeg er voksen, men jeg får fortsatt pakke kalender! Hihi!! Heldige meg!