Ikke få panikk!!!

Oi, det har skjedd! Du er endelig forlovet!! Gratulerer 😉 Husk, pust med magen!

Det er lett å få litt panikk, når sjokket etter: Jeg er forlovet har senket seg. Når sjokket har dempet seg så kommer: Shit.. HVA GJØR JEG NÅ!(Egentlig er det jo VI og ikke JEG, siden en er et par som forlover seg. Men vi vet jo alle at kvinnen er den som bryr seg mest om denne dagen, og vil ha det perfekt)
Punkt en, PUST! Slapp av.. Nyt tiden til å være forlovet! For tiden går fort! Nyt en god middag med litt godt drikke og se en film sammen og bare kos dere med tiden fremover. Etter at det har sunket litt inn snakk sammen.

Punkt to: Å finne datoen den store dagen skal skje, og ikke minst budsjettet for denne dagen! Tenk over om dere har vinter, høst, vår eller sommerbryllup. Er det sommer bryllup er lurt å være fort ute med å finne kirke og lokale. For det kan være vanskelig å få dagen dere ønsker om det er mange som ønsker samme dag! Når datoen er satt, er gjort så er det lurt å ta kontakt med kirken for å booke datoen. Når kirken er booket er det på tide å finne hva slags lokale ønsker dere. Vil dere ha muligheten for uteplass, hvordan ønsker dere bordoppsett? Vil dere ha hestesko, rundebord, eller andre type bordløsninger. På nettet finnes det mange forskjellige forslag. Er verdt å undersøke litt rundt på hva andre har gjort. Igjen, dette avhenger hvordan lokale dere velger.
Når dere skal finne lokale er det lurt å ha en liten anelse på antall gjester. Da er det lettere å fokusere på de faktiske lokalene som en har mulighet for å bruke. Når dere har funnet noen lokaler, så ta kontakt med selskapet og få en oversikt på pris, og hvilke muligheter har dere. Er dere låst fast til en type catering, kan dere selv ha egne catering. Er det lov å servere alkohol selv eller må en kjøpe der. Har de duker tilgjengelig, koster det noe eller inngår det i prisen? Hvor lenge får dere lov å ha lokalet, hva får dere lov til å gjøre selv? Dette er slike spørsmål som kan være greit å ha med på listen om spørsmål.

Når dette er gjort kan en senke skuldrene litt, da er det viktigste gjort. Igjen nå, nyt tiden og kos deg.

Når tiden er inne for å finne den rette brudekjolen så bruk tiden godt. Ha med deg mor, søster og forlover å dra på prøvetesting av kjoler. Titt litt på nettet, og ikke minst kjøpe masse forskjellige bryllupsmagasiner. Disse har hjulpet meg på det å se på hvordan type kjole du vil ha, den har egne lister på hva en bør tenke på. Budsjettliste, kontakter informasjon, gjesteliste, ja egentlig veldig mye som er greit å ha skrevet ned. Besøk forskjellige salonger, bruk tiden godt på å kjenne følelsen: Dette var kjolen! Og det høres rart ut, og du tror kanskje ikke du får følelsen? Men tro meg, den kommer når kjolen er på. Når den rette kjolen er der. Så får en vibrasjon gjennom hele kroppen, en fantastisk følelse.

Enten om dere skal lage de selv eller bestille invitasjoner, så er det greit å ha en liten tanke på hvordan dere vil ha den, og informasjonen som skal stå inni. Dere må og bli enig om hvilken dresscode som dere vil ha i bryllupet. Invitasjonen bør sende ut ett sted mellom 6-4 mnd før bryllupet. Svarfristen er grei å ha en mnd før bryllupet. Spørr gjerne forlover om hjelp til å skrive på konvoluttene.

I gjestelisten, om dere ikke leier inn noen, så skal det velges en toastmaster, en som holder takk for maten talen og noen til å ta hånd om gavene. (Veldig greit å bruke søster, om en har, og forloveren din). Så her må en tenke litt igjennom. På toastmasteren, er det viktig å velge en som har en tydelig stemme, slik at folk hører hva som blir sagt. For meg er det og litt viktig at toastmasteren og har litt humor og ikke er stiv. Toastmasteren kan jo ofte lette litt på stemingen. Husk at en ikke velger noen som er redd for å stå opp og si noen ord.

Dette er noen av mine tips på det å komme i gang :)Lykke til!!!

Husk at dere som brudepar har lov å be om hjelp til å ordne ting av foreldre, venner og ikke minst forloverene. De vil jo og at dere skal den beste dagen!