En epoke er over

På fredag var jeg en tur i Danmark. Det ble en svipp tur, opp og ned på samme dag.

Stop opp klokken 04.00 og  04.45 satt vi i bilen på vei til Gardermoen. Siden det var pappa og jeg som dro, sov jeg hos dem fra torsdag til fredag. Var det lureste det siden vi skulle dra så tidlig. Det ble noen knappe 5 timer på øya før en skulle opp igjen..

Vi hadde en grei fly tur, jeg er jo fortsatt like «glad» i å fly.. Men det går bedre og bedre for hver gang.. Dog sist hadde jeg litt innabords, det gikk jo ikke nå med lille nurket i magen.

Hele grunnen til at pappa og jeg dro ned dit var i forbindelse med begravelsen til «tanten» min. Hun ble alltid kalt tante Elen, og ble en reserve besteforeldre for meg og min søster. Vi var alltid der om sommeren, enten på vei ned til sommerferien eller på vei hjem. Det var en plikt å stoppe innom der og bo der en natt eller to. Hvis vi ikke kom innom fikk vi høre det!! Alle sammen! Tante Elen og onkel Henry var topp å besøke, selv om jeg ikke alltid skjønte hva onkel Henry sa, siden han snakket meget fort og jeg var såpass ung at dansk var ikke så kjent og lært.

Onkel Henry døde for 8 år siden, og etter det ble tante Elen syk.. Besøkene ble det da slutt på.. Men nå er alt slutt, det å dra til Hillerød, å være i det store huset, gå turer i skogen i nærheten, klatre i trærne, krype i vinkjelleren, som alltid var fylt med vin. Høre på historier om mine besteforeldre, få gode varme klemmer, kjærlige råd. Alt dette er nå over. Den epoken av mitt liv er forbi. Jeg skal ikke dit lenger. Det var en veldig merkelig følelse å sitte i bilen dit, å se disse områdene igjen, hvor ingenting hadde forandret seg. Og nå med viten på at det var over for alltid.

Det var godt å gå sagt adjø, og vært der. En siste gang. Du får hvile nå tante Elen! Takk for alt du gjorde, den du var og den du har fått meg til å bli!