Er det min skyld? 

Vi var på ultralyd i går.. Da vi var på den ordinære ultralyden i uke 18 fikk vi beskjed om at navlestrengen lå i hjørne på morkaken. Og at de ville ha en kontroll i uke 30 for å sjekke veksten på den lille huleboern.

Kjente jeg gruer meg litt, en viste ikke hva de ville finne eller si.. Vi fikk se dette vakre vesnet i magen min. Alt så bra ut, hjerte var sterkt og fint. Men veksten var ikke som ønsket. Den var under «normalen» det er en avvik på -13%.

Men jordmor sa at siden jeg var liten ved fødsel så er det ikke uvanlig at vårt barn vil være lite ved fødsel. Det er vanlig at barnet tar veksten som mor hadde ved sin fødsel.

img_0005.jpeg

img_0006.jpeg

img_0003.jpeg

img_0007.jpeg

Så nå sitter jeg her og tenker, har jeg gjort noe feil? Er det min skyld at barnet ikke har blitt større? Har jeg gjort noe galt? Jeg har gått opp 8 kg til nå.. Og jordmor er fornøyd med vektøkningen.. Barnet tar jo det det skal ha uansett, det går utover meg og mine «fettlagre». Men jeg kjenner jo at jeg sitter med følelsen på at jeg burde gjøre mer.. Men jeg kan ikke sitte å dytte i meg mat til en hver tid. Nei jeg får bare gjøre så godt jeg kan, spise så sunt jeg kan og ikke stresse over dette. Vi blir fulgt opp, og passet på. Om 4 uker så skal vi tilbake på ny kontroll. Så det blir spennende å se.